Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Barevné kontaktní čočky: ano či ne?

Barevné kontaktní čočky: ano či ne?

TOP-crazy.cz 15. 03. 2022 Blog

Barevné kontaktní čočky zažívají doslova boom, řada lidí včetně celebrit je používá, aby dodala svému pohledu novou jiskru. Mohou dokonce skvěle nahradit šperky či výrazné líčení - stanou se totiž vaším výrazným charakteristickým doplňkem. Pokud jste zatím nenašli odvahu a stále váháte, zda barevné čočky vyzkoušet, přinášíme vám odpovědi na nejčastěji kladené otázky, které vám s vaším rozhodováním pomohou.

Jsou barevné čočky bezpečné?

Na našem trhu najdete barevné kontaktní čočky nedioptrické i dioptrické. Pro oboje platí stejné zásady jako u běžných kontaktních čoček, tedy především dodržování hygieny, řádná péče o čočky a opatrné nasazování a vyndávání z očí. Barva, která se v barevných kontaktních čočkách nachází, nepřichází do kontaktu s očima, takže jsou v tomto ohledu zcela bezpečné.

Musí mi barevné čočky předepsat lékař?

Pokud máte oční vadu a nosíte brýle nebo používáte klasické čiré kontaktní čočky, musíte i v tomto případě zvolit kontaktní čočky barevné dioptrické. Výhodou je, že se prodávají po jedné, takže si můžete uzpůsobit počet dioptrií zvlášť na levé a zvlášť na pravé oko. Předpis od lékaře tedy nepotřebujete, ale musíte znát svůj počet dioptrií.

Jak barevné čočky fungují?

Barevné kontaktní čočky nedioptrické i dioptrické mají uvnitř speciální barevnou vrstvu, která překryje vaši duhovku a dodá jí novou barvu. Krycí barevné čočky zcela překryjí vaši přirozenou barvu, takže si můžete vybrat jakýkoliv odstín, včetně nejrůznějších crazy barevných kontaktních čoček nedioptrického i dioptrického provedení.

Pro jaké příležitosti jsou barevné čočky vhodné?

Barevné čočky se hodí pro každou příležitost. Můžete je používat jak na každodenní nošení, tak pro ozvláštnění pohledu třeba na party. Kontaktní čočky barevné dioptrické i nedioptrické oceníte všude tam, kde chcete svým pohledem zaujmout.

Používání barevných kontaktních čoček je tedy bezpečné a vhodné pro každého. Stačí si jen vybrat požadovaný odstín a dodržovat zásady hygieny a správného používání. Díky barevným čočkám můžete každý den vypadat úplně jinak.